Optiek Van Neste is gespecialiseerd in Low Vision

Soms helpt een bril met correctie of contactlenzen niet meer. Indien je ondanks jouw bril of lenzen aan een gezichtsscherpte van minder dan 30% ziet, spreekt men van ‘Low Vision’ of slechtziendheid. De meest voorkomende vorm van Low Vision is een verminderde functie van het netvlies. Dit kan veroorzaakt worden door ziekte of ouderdom.

Een onderzoek van een oogarts om de oorzaak van het slecht zien te achterhalen wordt hierbij heel sterk aangeraden. Soms kunnen medicaties of chirurgie de slechtziendheid helpen verbeteren.

Om Low Vision-patiënten te helpen zijn gezichtshulpmiddelen nodig om het beeld te vergroten en het zicht maximaal te benutten. Dit kan gaan van een eenvoudige handloep, over speciaal aangepaste brillen, naar zeer gesofisticeerde elektronische apparatuur. Er bestaat een groot aanbod aan vergrotende optische systemen.

Wij zijn gespecialiseerd in Low Vision en kijken graag samen met jou naar het hulpmiddel dat je het beste ligt. Samen testen we de verschillende middelen uit, te beginnen bij de meest eenvoudige. Ons uiteindelijke doel is een gepaste oplossing te vinden zodat je, ondanks welpebaalde beperkingen, zelfstandig kan blijven en er een verbetering van het nog waarneembare zicht is.

van neste blog

Meer berichten om te lezen

Tips voor brilonderhoud!

Optiek Van Neste is gespecialiseerd in Low Vision